Po slovensko v Bruslju


Avtor: U.S. Datum: 1851 dni nazaj.


Vreme ni bilo najboljše, odlično pa je bilo vzdušje. Iz Luksemburga se je s petimi avti pripeljalo pet družin, iz Haaga ena, iz Bruslja je prišlo sedem družin. Z letalom so pripotovali trije - oba voditelja, dr. Jože Ramovš in žena Ksenja ter vzgojiteljica Martina Svetlin. V kuhinji je bila ekipa treh sodelavcev.

Pri skupinskem delu z otroki je sodelovalo sedem animatorjev. Tako smo dobili "sončke" (najmlajši do 6. let), "čebelice" (otroci od 6. do 10. let) in "katapulte" (najstnike od 11. do 16. let). Slednjim se je porodila ideja, da bi kmalu lahko odšli v Ardene na duhovne vaje. Starši so bili nad idejo navdušeni, tako jih bomo za nekaj dni "razbremenili".

Družina daje skupnosti, skupnost daje družini, je bila glavna tema za naše starše. Delo sta odlično vodila specialista, dr. Jože in Ksenja Ramovš. Srečanje smo sklenili ob 17. uri z zahvalno sveto mašo. In s pozdravi za slovenske družine po vsem Beneluksu in v Pariz, ki sodijo v ogromno župnijo Zvoneta Štrublja.

Zvone Štrubelj


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo