Podelitev nagrade “NADJA MAGANJA 2016”


Avtor: slovenci Datum: 2992 dni nazaj.


V Peterlinovi dvorani v Trstu so v ponedeljek zvečer podelili nagrado »Nadja Maganja« gospema Anni Rossi Illy in Duji Kaučič Cramer. Nagrado podeljujejo Skupnost sv. Egidija Furlanije-Julijske krajine, Društvo slovenskih izobražencev, Slovenska zamejska skavtska organizacija in družina Nadje Maganja Jevnikar.

973magajna

Prejemnice so zaslužne ženske, ki s svojim delom in življenjem izpričujejo vrednote, ki jih je živela tudi pokojna Nadja Maganja: ljubezen in sočuten odnos do sočloveka, pomoč bližnjemu, kulturni in medverski dialog, polno življenje in delo prežeto z etičnimi in moralnimi vrednotami.

Obe letošnji prejemnici sta izjemni ženski, ki sta svoje življenje posvetili drugim in sta kljub vsakodnevnim odgovornim nalogam vedno našli dovolj časa za pomoč tistim, ki so najbolj potrebni pomoči. Nagrajenki sta prejeli skulpturi, ki ju je zanju izdelala kiparka Zalka Arnšek, rojena v Argentini, sedaj pa že desetletja živi in dela v Ljubljani.

Prireditev, ki jo je vodil predsednik DSI Sergij Pahor, je kulturno obogatila dekliška vokalna skupina Bodeča neža ter pianist prof. Bruno De Caro. V imenu Odbora je vse prisotne pozdravila dr. Maja Lapornik, pozdrave pa sva izrazila tudi župan mesta Trst Roberto Cosolini in Irena Vadnjal v imenu Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Priznanje obema gospema so s svojo prisotnostjo izrazili številni prijatelji, sodelavci in visoki cerkveni dostojanstveniki.

V zaključku večera smo prisluhnili še profesorici Federici Marchi s pričevanjem in video projekcijo o Humanitarnem koridorju, in gospodu Khodadadu, ki je predstavil svojo življenjsko zgodbo begunca iz Afganistana.

Besedilo: Irena Vadnjal

Fotografija: noviglas.eu


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo