Podobe ljudi in pokrajin


Avtor: U.S. Datum: 1617 dni nazaj.


Kakšen pomen ima 4. Slofest, v Benečijo z Mariagiulio Pagon, kako Hrvaška (ne)spoštuje evropsko listino o manjšinskih jezikih, pestra gledališka sezona na avstrijskem Koroškem in Podobe pokrajin

Ustavimo se v Trstu na 4. Slofestu – festivalu ustvarjalnosti slovenske narodne skupnosti, ki želi postati tudi most med  manjšino in večinskim prebivalstvom.

Gostimo zavedno 30-letno rojakinjo iz Benečije Mariagiulio Pagon, profesorico italijanščine na dvojezični osnovni šoli v Špetru. Kakšno je danes življenje v beneški Sloveniji in kako pomembna je dvojezična šola, lahko slišite v Sotočjih.

Pridružimo se učencem in učiteljem na obnovljeni dvojezični šoli na Gornjem Seniku.

Kakšen pa je odnos pristojnih hrvaških oblasti do manjšinskih jezikov? To je zanimalo tudi člane odbora Sveta Evrope, ki spremlja spoštovanje določil evropske listine o jezikih manjšin. Je slovenščina na Hrvaškem žrtev neurejenih odnosov med državama?

V oddaji tokrat podrobneje o pestri gledališki in lutkovni sezoni, ki se obeta koroškim Slovencem, ter mednarodnem multimedijskem projektu Podobe pokrajin, ki je povezal koroške Slovence, lužiške Srbe in Slovence.

Prisluhnite oddaji Sotočja (Radio Prvi)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo