Podpora povezovanju podjetnikov


Avtor: U.S. Datum: 1978 dni nazaj.


Več kot 130 udeležencev je sodelovalo na poslovni konferenci v dvorcu Bukovje v občini Dravograd v Sloveniji in katere cilj je podpora podjetjem pri vstopanju na tuje trge. Obravnavali so tudi vprašanja čezmejnega gospodarstva oziroma vprašanja zaposlitve delojemalcev iz Slovenije v Avstriji.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter J. Česnik. Foto: volksgruppen.orf.at

"Slovenska podjetnost kroži prek meja"

Pobudnik poslovne konference v podporo lokalnemu podjetništvu je Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Poleg nudenja podpore slovenskim podjetjem pri vstopanju na tuje trge je cilj konference tudi povezovanje med slovenskimi podjetniki, ki delujejo zunaj Slovenije, zamejskimi gospodarskimi organizacijami, slovenskimi diplomatsko-konzularnimi predstavništvi in predstavniki pristojnih slovenskih ustanov. Konference so se udeležili predstavniki podjetij iz različnih delov Slovenije, predvsem iz koroške regije.

Prireditev je organizirala Regionalna razvojna agencija Koroška v sodelovanju z občino Dravograd, Slovensko gospodarsko zvezo iz Celovca in drugimi ustanovami. Udeleženci da so obravnavali številna vprašanja podjetništva, ki so ključnega pomena, med te sodi tudi čezmejno gospodarstvo, poudarja predsednik Slovenske gospodarske zveze Benjamin Wakounig.

volksgruppen.orf.at


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo