Poletna šola slovenščine v Radencih


Avtor: slovenci Datum: 2828 dni nazaj.


V sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter z Zavodom RS za šolstvo in centrom šolskih in obšolskih dejavnosti, Slovenska izseljenska matica organizirala je ustvarjalno poletno šolo za mlade z naslovom – Slovenščina malo drugače.

SNV10003

Poletna šola je potekala med 10. 7. in 16. 7. 2016 v Radencih v Beli krajini. V poletni šoli sodelovale so učiteljice slovenščine Ksenja Žižek, Lea Lehner in likovne vzgoje Natalija Veselič-Martinjak. Poleg učenja slovenščine je v šoli poudarek tudi bil na likovnem ustvarjanju, učenju o slovenski domači umetnosti – npr. poslikavanje panjskih končnic, izdelava medenih kruhkov, lončarjenje, poslikava tradicionalnih pisanic,… Učenje slovenščine in likovno ustvarjanje sta bila v povezavi. Vsa dela, ki so jih udeleženi poletne šole ustvarili, so razstavili zadnji dan skupnega druženja v CŠOD in imeli tudi kratko prireditev.

SNV10020

V času poletne šole za otroke, ki živijo izven RS so bili v centru nameščeni tudi otroci iz Slovenije s katerimi so sodelovali in še tako izboljševali svoje znanje slovenščine. Kar osem naših učencev Ana Katalina, Elena Lunić, Viktor Perušić, Andrej Drinić, Jovan Dimitrijević, Aleksandra Špehar, Rastko Zrnić, Aleksandar Zrnić, je prišlo na poletno šolo Slovenščina malo drugače.

Vir: Društvo Triglav


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo