Pomoč osebam s posebnimi potrebami tudi s knjigo Življenjska sreča


Avtor: U.S. Datum: 2548 dni nazaj.


Kulturni center Korotan je skupaj s podjetnico Ireno Novinšek iz Celovca v ponedeljek, 24. aprila, na Dunaju vabil predstavil dvojezično knjigo Življenjska sreča – Lebensglück avtorice Mateje Mlakar. Izkupiček prodaje knjige, ki jo je prevedla mag. Sonja Kert-Wakounig, je namenjen dnevnemu centru / Tagesstätte Die Vier Jahreszeiten iz Beljaka in Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, kjer skrbijo za ljudi s posebnimi potrebami.

Vse navzoče je v imenu veleposlanika Republike Slovenije pozdravil mag. Dušan Pšeničnik.

Predstavitev dvojezične knjige "Življenjska sreča – Lebensglück" avtorice Mateje Mlakar.

Predstavitev dvojezične
knjige "Življenjska sreča – Lebensglück" avtorice Mateje Mlakar.

Knjiga je življenjska zgoda Mateje Mlakar - matere otroka s cerebralno paralizo. Njen opis življenja je takšen kot je ona: polna pozitivne energije, smeha in realnega pogleda na vse kar se nam v življenju zgodi in na prvi pogled ni normalno.

V sproščenem vzdušju nas je skozi zgodbo o nastanku knjige, dobrodelnega projekta, ki je prerasel meje in se širi po celotni Avstriji, vodila Irena Novinšek in spoznali smo celotno ekipo, ki sodeluje na tem projektu: Matejo Mlakar, prevajalko mag. Sonjo Kert Wakounig, oblikovalca in ilustratorja Sama Novinška, Tatjano Knapp, ki skrbi za nastanek novih knjig za lažje branje in g. Franza Waruma - ustanovitelja in vodjo dnevnega centra Vierjahreszeiten iz Beljaka.

Na prireditvi so prodajali tudi umetniška dela slovenskih umetnikov, ki so svoje slike podarili CUDV Črna na Koroškem.

Za glasbeni program je poskrbela flavtistka Aleksandra Pleterski, za pogostitev pa so poskrbeli vinogradništvo Vidic iz Ljubljane in pa obe ustanovi, CUDV in Vierjahres Zeiten.

Cena knjige je 20 evrov in jo je mogoče kupiti v hotelu Korotan ter na veleposlaništu Republike Slovenije. Celoten izkupiček od prodaje knjig je namenjen nastanku novih knjig za odrasle v obliki za lažje branje.

Irena Novinšek


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo