Ponoči prestavi dve toni testa Avtor: U.S. Datum: 2430 dni nazaj. Nikolaj Ernest Padevski je Novo mesto nenačrtovano zamenjal za Oslo. Ponoči dela v butični pekarni Handwerk, spi dopoldne: “Ob desetih zvečer, ko začnemo, je še vedno dan. Ob štirih zjutraj, ko končamo, se dan zopet naredi.” Pekarna je nekaj posebnega, ker je pekarna s kislim kruhom: “Pravzaprav ni kisel. Gre za kruh brez kvasa, narejen po metodah naših prababic.” Norveška in Slovenija sta si podobni po kruhu: “Ena štruca kruha stane okrog šest evrov in pol. Cena kruha je v primerjavi s Slovenijo dvakratna. So pa plače trikratne.” “Delam pretežno z rokami, ponoči (v osmih urah) prestavim dve toni testa,” je med drugim povedal novinarki 2. programa Radia Slovenija Anji Hlača Ferjančič v oddaji Globalna vas. Oddajo lahko poslušate na spletni strani Val 202. Nikolaj Ernest Padevski. Foto: osebni arhiv