Poslovil se je Duško Udovič


Avtor: U.S. Datum: 2420 dni nazaj.


Danes, 1. septembra 2017,  se je poslovil Dušan Udovič, nekdanji odgovorni urednik Primorskega dnevnika ter javni in kulturni delavec, človek odprtega uma in velikega srca. Pogumno se je do zadnjega boril proti neozdravljivi bolezni.

Dušan Udovič za svojo mizo odgovornega urednika Primorskega dnevnika (Fotodamj@n)

Dušan Udovič za svojo mizo odgovornega urednika Primorskega dnevnika (Fotodamj@n)

Duško (67 let) se je rodil v tržaški predmestni četrti Sv. Ivan in se je že kot višješolec vključil v javno, politično in kulturno življenje Slovencev v Italiji. Bil je tabornik Rodu modrega vala, nato med ustanovitelji političnega krožka Matija Gubec in nato dolgo let v prvi osebi angažiran v Slovenski kulturno-gospodarski zvezi (SKGZ), kjer je opravljal funkcijo deželnega tajnika.

Duško je bil zelo navezan na Primorski dnevnik. Bil je v mladih letih njegov raznašalec, nato sodelavec, novinar in, kot rečeno, odgovorni urednik. Primorski dnevnik je imel za svoj drugi dom, zelo navezan je bil tudi na Novi Matajur in na Beneško Slovenijo nasploh. Nemogoče je navesti vsa društva in organizacije, v katerih je bil angažiran, saj bi gotovo na katero pozabili.

Duško je bil vsestransko spoštovana in priljubljena osebnost, tudi med drugače mislečimi. Na Primorskem dnevniku ga bomo vsi zelo pogrešali. Žalna seja za pokojnim bo v ponedeljek, 4. septembra, ob 18. uri v tržaškem Kulturnem domu na pobudo Primorskega dnevnika in SKGZ.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo