Poslovna konferenca Slovenska podjetnost kroži prek meja v Muenchnu


Avtor: slovenci Datum: 2698 dni nazaj.


Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu je včeraj, 13. oktobra, v Muenchnu organiziral poslovno konferenco z naslovom Slovenska podjetnost kroži prek meja. Gre za osmo v ciklu konferenc s skupnim nadnaslovom Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva, ki jih je Urad doslej organiziral v Sloveniji, tokrat pa je šlo za prvi tovrsten dogodek zunaj meja naše države. Dogodka, ki je potekal v soorganizaciji Generalnega konzulata RS v Muenchnu, se je udeležilo prek 60 slovenskih podjetnikov, ki so tja prišli iz Slovenije, ali pa živijo in delujejo v Nemčiji.

img_20161013_175618
Namen tovrstnih konferenc je namreč prav povezovanje slovenskih podjetnikov iz drugih držav z matično domovino, pri čemer gre za dodano vrednost tudi v smislu odpiranja domačega malega in srednjega podjetništva v tujino – ob sodelovanju s podjetniki slovenskega rodu. Na dogodku so se javno predstavile razmeroma nove slovenske poslovne ustanove iz Nemčije (Slovensko-bavarsko združenje (Muenchen), Mednarodni poslovni klub Slovenija (Muenchen), Poslovni klub GeriS (Nuernerg)) in Slovenska gospodarska zveza iz Celovca, zbrane pa so nagovorili minister Gorazd Žmavc, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, generalni konzul v Muenchnu Jožef Keček in pa Klaus Kaiser, predsednik Bavarskega združenja trgovskih zastopnikov. Najpomembnejši del dogodka je bilo mreženje, na katerem so podjetniki sklepali nove »čezmejne« poslovne povezave in poznanstva.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo