Poslovni obisk Združenja SLO/SLO na Češkem


Avtor: U.S. Datum: 2002 dni nazaj.


Srečanja s češkimi, slovaškimi in slovenskimi podjetniki ter z drugimi subjekti, v okviru obiska poslovne delegacije v Češki republiki, 14.10.-16.10.

Združenje SLO/SLO v sodelovanju z Društvom Strojár je za svoje člane in prijatelje v okviru obiska poslovne delegacije na Češkem (Praga in Brno) v dneh 14.- 16.10 organiziralo poslovna srečanja s češkimi, slovaškimi in slovenskimi podjetniki ter z drugimi subjekti.

Namen obiska je bila podpora dejavnosti, ki vodijo k izpolnjevanju ciljev obeh društev. Cilj je podpora, promocija podjetniških in drugih aktivnosti rednih članov Združenja in sodelovanje teh partnerjev, s katerimi sodelujeta obe društvi (kot del njune partnerske/poslovne strukture).

Potekali tudi srečanja s predstavniki poslovnih subjektov kot npr. PPS, CSM, UDS, ADACTA s.r.o., ČKD Kutná Hora, RE/MAX kot tudi s predstavniki podobnih združenj/društev kot je Združenje SLO/SLO: "Slovensko društvo Jože Plečnik, Praga" in "Česko-slovinská společnost, z.s.", kjer je bila poleg udeleženih podjetij predstavljena tudi dejavnost obeh društev. Hkrati so potekali skupni B2B pogovori. Izvedli so se tudi druga zanimiva srečanja npr. z Matejo Kosi, lektorico slovenskega jezika na Masarykovi univerzi, in s predstavniki Slovencev, ki živijo v Pragi in Brnu. Del obiska so bile tudi diskusije, ki bi lahko pomagale k napredovanju medsebojnega sodelovanja.

Predstavniki delegacije so se srečali tudi z najvišjimi predstavniki Veleposlaništva Slovenije na Češkem – z veleposlanikom g. Leonom Marcem in ekonomskim svetovalcem g. Mihom Rösslerjem.

Združenje SLO/SLO


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo