Posvet mladih v Sarajevu


Avtor: U.S. Datum: 2403 dni nazaj.


Šestega maja je v prostorih Veleposlaništva RS v Sarajevu potekala okrogla miza na temo: “Mladi v transnacionalnih povezavah: slovenski izseljenci v BIH.”

Glavni razpravljavci so bili Branka Bukovec iz DRPD, prof. dr. Marina Lukšič Hacin in dr. Jernej Mlekuž iz Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije pri SAZU, Mateja Blej, svetovalka pri Ministrstvu za zunanje zadeve RS, evropski prostovoljki Aida Čorbadžić in Dragana Grbić-Hasibović, ter bosanski študentje Ajša Džindo, Amel Aladžuz, Mirna Dizdarević, Ana Lalić in Irnis Bišćo, ki so sodelovali v mednarodni študijski izmenjavi v Sloveniji.

Gostje iz Slovenije so pojasnili, kakšne težave imajo slovenska društva v zamejstvu in po svetu, kaj so vzroki, in posebej poudarili pomen bolj dejavnega vključevanja mladih članov v društva. Študenti in študentke iz BiH so govorili o lastnih izkušnjah bivanja v Sloveniji, o pogojih šolanja in študiranja v Sloveniji. O dopolnilnem pouku slovenščine in lastnih izkušnjah bivanja v Bosni je pa govorila učiteljica Mateja Kregar, ki trenutno poučuje v Sarajevu, Kaknju in Zenici. Program je vodila prof. Suzana Krvavica. Okrogle mize so se udeležili mladi iz SD Cankar in gostje iz slovenskega društva iz Zenice in Kaknja.

Slovensko društvo Cankar Sarajevo


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo