Posvet za medije in sprejem na Uradu


Avtor: slovenci Datum: 2715 dni nazaj.


Ljubljana - Danes je v prostorih vlade na Gregorčičevi ulici 27 prvič potekal Strokovni posvet za medije in predstavitev našega portala Slovenci.si. Posvet je organiziral Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu oziroma gospod Marjan Cukrov, ki je posvet tudi vodil. Posveta so se udeležili sodelavci portala Slovenci.si ter predstavniki drugih slovenskih medijev in društev po svetu.

Marjan Cukrov je predstavil delovanje portala in napredek, ki ga je portal dosegel v zelo kratkem času. Poleg novic v slovenščini in angleščini, v okviru portala izhaja tudi mesečna e-revija, ki jo naročniki prejemajo brezplačno preko elektronske pošte. V okviru portala se izvajajo aktivnosti tudi na družbenih omrežjih kot so Facebook in LinkedIN, v zadnjem času pa so bili v okviru portala organizirani številni prenosi dogodkov v živo, ki se jih je mogoče ogledati tudi na You Tube kanalu.

Na posvetu je Cukrov predstavil tudi strategijo in cilje portala za prihodnost. Eden od glavnih ciljev je, da Slovenci po svetu  portal vzamejo za svojega ter da se portal ohrani in obdrži tudi v prihodnje.

Po posvetu je na vrtu Urada potekal sprejem pri ministru Gorazdu Žmavcu s kulturnim programom. Nastopili so ansambel Kredarica iz Srbije, Mešani pevski zbor Encijan iz Pulja ter jazz zasedba Slovenskega združenja meščanov Jožef Šringer Kakanj iz Bosne. Druženje ob glasbi in zborovskem petju se je zavleklo pozno v noč.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo