Povezovanje in krepitev slovenske narodne skupnosti


Avtor: U.S. Datum: 2002 dni nazaj.


V Sotočjih so 3. septembra 2018 govorili o zamejskem kmetijstvu in njegovih posebnostih, letošnji Dragi in kritičnih ocenah političnega dogajanja, gledaliških delavnicah v Ankaranu in čezmejnem športnem sodelovanju.

Oddajo lahko poslušate na strani Radio prvi.

Podrobneje o vsebini:

Kmetijske organizacije Slovencev iz sosednjih držav igrajo pomembno vlogo tudi kot povezovalec narodne skupnosti. Kako pa je z mladimi na kmetijah? Odgovor smo iskali na sejmu Agra v Gornji Radgoni, kjer se tradicionalno srečajo vodje vseh štirih zamejskih kmetijskih organizacij, povezanih v Agraslomak.

Potegnemo črto pod 53. študijske dneve Draga, ki jih pripravlja društvo slovenskih izobražencev iz Trsta, in na katerih so udeleženci iz Furlanije Julijske krajine in Slovenije kritično razmišljali o aktualnem političnem dogajanju.

Pridružimo se gledališčnikom v Ankaranu. Na tradicionalnih gledaliških in lutkovnih delavnicah Krščanske kulturne zveze iz Celovca je tokrat svoje predstave pripravljalo 13 skupin, od najmlajših rojakov do profesionalnih igralcev. Sodeč po videnem in slišanem se koroškim Slovencem obeta pestra gledališka jesen.

Nekaj minut vnovič posvetimo športu in preverjamo, kaj za to jesen rojaki z Reke pripravljajo v Slovenskem domu Bazovica.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo