Praznovanje v Pragi z 280 gosti


Avtor: slovenci Datum: 2850 dni nazaj.


Praga - V petek 24. junija so na vrtu slovenskega veleposlaništva v Pragi izvedli sprejem ob 25. dnevu državnosti. Dogodka se je udeležilo prek 280 gostov, Slovencev, Čehov in tujih predstavnikov diplomatskega zbora. Najvišji češki gost je bil prvi podpredsednik senata Premysl Sobotka, ki je po precedenčni listi v ČR uvrščen nad ministre v vladi. Uvodoma so poleg obeh nacionalnih slišali tudi evropsko himno Oda radosti.

prag

Posebnost sprejema je bila prisotnost štirih slovenskih občin, ki so se odzvale povabilu veleposlaništva vsem slovenskim občinam, ki tesneje sodelujejo s češkimi občinami. Predstavili so se Maribor, Radovljica, Krško in Slovenj Gradec, ki so na bogato opremljenih stojnicah ponujali promocijski material in jedi (gostje so lahko okusili  celo slovensko potico, slovensko čokolado s pehtranom in slovensko vino najstarejše trte na svetu). Na prošnjo organizatorjev je lastnik Radenske, podjetje Kofola, zagotovilo tudi to mineralno vodo, gostje pa so priložnosti primerno lahko nazdravili tudi z Zlato radgonsko penino.

pragee

Na sprejemu je sodelovala manjša zasedba orkestra Slovenske vojske pod vodstvom dirigenta g. Deferrija. Glasba je bila odlična popestritev dogodka, hkrati pa je navzočnost vojaškega orkestra potrdila pomen sodelovanja med obema vojskama, zlasti v tem letu, ter prispevala dodaten državotvorni element k praznovanju.

prague

Vir: The Embassy of Slovenia in Prague (Facebook)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo