Predstavitev antologije Darovi evropske zgodbe


Avtor: slovenci Datum: 2862 dni nazaj.


Ljubljana - Predstavitev antologije Darovi evropske zgodbe je bila v petek, 1. julija 2016. v atriju Kavarne NUK v Ljubljani. Antologijo je predstavil urednik, književnik iz Banjaluke Zdravko Kecman.

V antologiji, ki pravzaprav ni antologija v klasičnem smislu, so zbrana dela petdesetih avtorjev iz več evropskih držav. V antologiji so zastopani avtorji, potomci narodov, ki so v Bosni in Hercegovini živeli v času, ko je le ta spadala pod Austro-ogrsko monarhijo in avtorji potomcev narodov nekdanje Jugoslavije, ki v Bosni in Hercegovini živijo še danes. V antologiji pa so objavljena tudi dela drugih narodov, ki so imeli neposreden vpliv na bosansko-hercegovsko kulturo in tradicijo ter ga imajo še danes. Posebno vlogo pri tem sta imela francoski in ruski jezik.

Izbor v omenjeni antologiji ima posebno vlogo - narediti jezik, v katerem je zgodba napisana „udomačen“, domač, in ga potem s prevodom približati tudi ostalim bralcem.

Antologijo je uredil Zdravko Kecman, izdali pa sta jo Društvo Slovencev Triglav iz Banjaluke in „Hiša poezije iz Banjaluke“. Odlomke iz antologije so brali: pesnik Milan Dekleva, prevajalec Željko Perovič, in članica društva Slovencev Triglav Banjaluka Nataša Kajmaković. Pred predstavitvijo antologije je MePZ Davorin Jenko, Društva Slovencev Triglav Banjaluka zapel dve pesmi.

Vir: Nataša Kajmaković


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo