Predstavitev časopisa Slovenika v Ljubljani


Avtor: U.S. Datum: 2330 dni nazaj.


V Prešernovi dvorani SAZU v Ljubljani so v torek, 28. novembra 2017, predstavili znanstveni časopis Slovenika, ki ga je ustanovil in ga izdaja Nacionalni svet slovenske narodne manjšine iz Srbije. Promocija so organizirali v sodelovanju z Inštitutom za izseljenstvo in migracije SAZU, Centrom za slovenščino kot drugi in tuji jezik s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Nacionalnim svetom slovenske narodne manjšine v Srbiji.

Časopis Slovenika so v Ljubljani predstavile predstavile prof. dr. Maja Đukanović, Biljana Milenković Vuković in Marija Vauda.

Številčnemu občinstvu so Sloveniko predstavile prof. dr. Maja Đukanović, Biljana Milenković Vuković in Marija Vauda, prisotne pa so pozdravili predstavniki organizatorjev – dr. Janja Žitnik Serafin, dr. Mojca Nidorfer Šiškovič in Saša Verbič.

Časopis Slovenika je ustanovljen z željo, da bi zbrali prispevke in spodbudili k ustvarjanju strokovnjake slovenskega rodu ter strokovnjake, ki se ukvarjajo s tematiko vprašanj v zvezi s Slovenijo, slovensko znanostjo in umetnostjo v Srbiji, z željo, da bi omogočili objavo obravnav slovensko-srbskih znanstvenih vprašanj, predvsem s področja humanistike. K sodelovanju so vabljeni strokovnjaki z inštitucij, ki se ukvarjajo z naštetimi vprašanji, in to predvsem s stališča izseljenstva. Predstavljeni sta bili prvi dve številki ter napovedana tretja, ki bo izšla do konca leta 2017.

Slovenika je dostopna na spletni strani Nacionalnega sveta slovenske narodne manjšine: http://slovenci.rs/slovenika/


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo