Predstavitev Franceta Prešerna v otroški knjižnici Borik


Avtor: U.S. Datum: 2184 dni nazaj.


"Učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Otroški knjižnici Borik v Banjaluki vsako leto predstavljamo slovenski jezik in književnost. Vodja oddelka gospa Aleksandra Čvorović povabi učence sosednjih šol in skupine učencev vedno z zanimanjem prisluhnejo uram, ki jih pripravimo.

Februar je mesec kulture, zato smo se odločili, da spregovorimo o Francetu Prešernu. V petek, 23. februarja, so v knjižnico prišli učenci 9. razreda Osnovne šole Branko Čopić. Učence sta pozdravili Aleksandra Čvorović in predstavnica Društva Slovencev Triglav Marija Petković. O Prešernovem življenju je govorila Iva Potkonjak, njegovo delo pa je predstavila Aleksandra Špehar. Barbara Hanuš je prebrala pesem Zdravljica v slovenščini, Aleksandra Špehar pa prevod pesmi v srbščini. Učenci so dobili delovni list in pokazalo se je, da niso imeli težav pri reševanju. Zastavili smo jim tudi nekaj vprašanj in hitro smo slišali pravilne odgovore. Njihovo razumevanje slovenščine smo preskusili tako, da so po poslušanju pesmi Povodni mož povedali zgodbo Urške in povodnega moža. Je Urška preživela? Kje sta s povodnim možem živela? Vse to smo izvedeli v zadnjem delu ure, ko so učenci povedali, kako si zamišljajo nadaljevanje pesmi. Nasmejali smo se njihovim izvirnim zamislim.

Februar ni le mesec kulture, ampak je tudi čas, ko maškare odganjajo zimo. Ker se takrat sladkamo s krofi, se je tudi predstavitev Franceta Prešerna zaključila s to priljubljeno slaščico. Utrinke s prireditve si lahko ogledate na spletni strani Otroške knjižnice Borik: https://www.facebook.com/djecijabiblioteka.borik/ "

Barbara Hanuš


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo