Predstavitev knjig Metke Zupančič v Parizu


Avtor: slovenci Datum: 2861 dni nazaj.


Pariz - V očarljivi knjigarni ob luksemburškem parku v Parizu je profesorica francoske literature na Univerzi v Alabami, dr. Metka Zupančič predstavljila dve silno zanimivii knjigi: Mythes dans la littérature contemporaine d'expression française. Ottawa, Éditions du Nordir in Les écrivaines contemporaines et les mythes. Le remembrement au féminin.

paris

Knjiga Les écrivaines contemporaines et les mythes je izšla pri francoski založbi Karthala in obsega deset esejev o frankofonskih književnicah, ki živijo v Belgiji, Franciji, Kanadi in Tuniziji. Pisateljice so leta 2013 skupaj sodelovale na kolokviju, ki ga je pomagalo organizirati slovensko veleposlaništvo v Parizu.

Ste vedeli, da Ariadna, ženska, ki je dala grškemu junaku Tezeju nit in mu tako pomagala premagati Minotavra in se rešiti iz labirinta, kasneje pa se je poročila z bogom Dionizom in postala nesmrtna, nima svojega lastnega gesla v slovarjih simbolov ? To in druge zgodbe boste našli v knjigi dr. Zupančičeve.

Prof. dr. Metka Zupančič je mednarodno priznana specialistka za sodobno francosko književnost, ki trenutno poučuje v Alabami v ZDA. Pred tem je 2001 je objavila monografijo o Nobelovcu Claudu Simonu in 2007 knjigo posvečeno Hélène Cixous, oboje v francoščini. (Vir: Veleposlaništvo RS v Parizu - Facebook)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo