Preprečili zaprtje Primorskega dnevnika


Avtor: U.S. Datum: 1904 dni nazaj.


Gibanje 5 zvezd je v pristojni poslanski komisiji danes umaknilo popravek, s katerim bi močno »klestili« državne prispevke za Primorski dnevnik in še druge časopise.

Vhod v prostor poslanske proračunske komisije v Rimu. Foto: Primorski dnevnik

Popravek je predložil poslanec Andriano Varrica. Umik popravka je zahtevala Liga s svojo proračunsko poročevalko Andreino Comaroli, v nasprotnem primeru bi poročevalka izrazila nasprotovanje predlogu poslanca Varrice, ki bi bil v tem primeru skoraj gotovo zavrnjen že v komisiji. Nad umikom popravka sta izrazili zadovoljstvo parlamentarki Demokratske stranke Tatjana Rojc in Debora Serracchiani.

Deželni odbornik Pierpaolo Roberti (Liga) je z velikim zadovoljstvom pozdravil umik popravka o javnih prispevkih časopisom iz postopka za odobritev državnega proračuna 2019. »Z umikom dopolnila so preprečili nevarnost zaprtja Primorskega dnevnika, Novega glasa in Novega Matajurja,« je podčrtal Roberti, ki je dodal, da je bila Dežela v primeru sprejetja stališča Gibanja 5 zvezd že pripravljena finančno priskočiti na pomoč tiskanim medijem Slovencev v Italiji. Roberti je to potezo v deželnem svetu napovedal tržaškemu demokratu Francescu Russu.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo