Prešernov dan, 20.2.2020


Avtor: U.S. Datum: 1602 dni nazaj.


Slovensko društvo Vida Matjan v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Črni gori in prijateljsko podporo KIC Budo Tomović je 20. februarja organiziralo Literarni večer ob Prešernovem dnevu - slovenskem kulturnem prazniku.
Gostje literarnega večera so bili: iz Slovenije: dr. Milan Jazbec, veleposlanik RS v Severni Makedoniji, avtor knjige Mavrica izza duše, iz Črne gore: Vlatko Simunović, književni kritik in Jelena Milačić, Ministrstvo za zunanje zadeve Črne gore. Program je povezoval Nikollë Berishaj, prevajalec. Literarnega večera so se med številnimi gosti iz vrst Slovencev, ki živijo v Črni gori, predstavnikov diplomatskega zbora in črnogorskih institucij, udeležila tudi veleposlanik Republike Slovenije v Črni gori Gregor Presker in častni konzul Republike Slovenije v Baru Jusuf Kalamperović. Pogovor se je osredotočil na roman g. Jazbeca - Mavrica izza duše - roman o diplomaciji.
V prijateljskem vzdušju ja razprava trajala približno dve uri. Sledilo ji je druženje ob koktailu.

Facebook


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo