Prešernov dan pri clevelandski Mariji Vnebovzeti


Avtor: U.S. Datum: 2607 dni nazaj.


Rojaki v Clevelandu so praznovali Prešernov dan v dvorani župnije Marije Vnebovzete. Prireditev je zelo lepo uspela. Polna dvorana gostov, ki je užila okusno kosilo ob primerno okrašenih mizah, je bila priča programu, ki ga je pripravilo uredništvo mesečnika Slovenski ameriški časi.

Ples Urške in Prešerna

Ples Urške in Prešerna. Foto: Anka Žakelj


V duhu praznovanja so bili tudi pogrinjki na mizah.

V duhu praznovanja so bili tudi pogrinjki na mizah.

Pevci mešanega zbora Korotan so odpeli Zdravljico in nato je Božo Pust recitiral Prešernovo Vrbo. Kar je sledilo, je bilo pa skoraj nepričakovano. Plesna skupina Kres je uprizorila Prešernovega Povodnega moža v plesu, besedi in glasbi. Med recitacijo so vključili glasbene vložke in ob njih so zaplesali, oblečeni v primernih časovnih narodnih nošah. Le je tu in tam bila kakšna pomanjkljivost. Mladi plesalci so se lepo odrezali in uprizorili ljubljansko druženje v času Prešernovega pisanja Povodnega moža. Še mladenič in lepa Urška sta se vse hitreje zavrtela in se zgubila v utopu za zaveso. Lepi predstavi je sledila še takoimenovana kitajska tombola z zelo lepimi dobitki, darovanimi od zvestih podpornikov časopisa Slovenski ameriški časi. Človek bi si želel še več takih predstav, da pokažemo, da smo kulturen narod in nam to nekaj pomeni. Morda bo pričakovati kaj podobnega naslednje leto ob kulturnem prazniku.

Tone Ovsenik/MME

To in še več novic iz Clevelanda lahko preberete na strani Radia Ognjišče.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo