Prešernov dan v osrednji Bosni


Avtor: U.S. Datum: 1681 dni nazaj.


Slovenski društvi iz Kaknja in Zenice v Bosni in Hercegovini sta ob pomoči Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto priredili dogodka ob slovenskem kulturnem prazniku.

V Zenici

V Kaknju

Slovenski kulturni praznik so obeležili tudi v Zenici v Bosni in Hercegovini. Slovensko združenje meščanov »Encijan« Zenica je v soorganizaciji z Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto v goste povabil novomeško pesnico Jadranko Matić Zupančič, ki je predstavila svoje pesmi, v pogovoru s profesorico Suzano Krvavica pa sta se na kratko sprehodili čez njeno življenje. V prostorih društva Encijan smo odprli tudi razstavo grafik Novomeške vedute, ki so nastajale na delavnici novomeške izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ob 650-letnici Novega mesta. Otvoritev razstave je s svojim petjem spremljala Aida Čorbadžić, operna pevka iz Sarajeva.

Slovensko združenje meščanov "Jožef Špringer" Kakanj je naslednji dan, 9. februarja, na izjemno bogati prireditvi združilo pete in brane pesmi, navdušili pa so tudi mladi potomci Slovencev, ki so zelo aktivni v društvu. Posebej čustven in ganljiv je bil nastop pesnice Jadranke Matić Zupančič, ki je pol leta svojega življenja preživela v Kaknju, kjer je končala 3. letnik tamkajšnje gimnazije, saj je družina sledila očetu, ki je delal v tem mestu. Slovenske zborovske barve je zastopal Mešani pevski zbor KUD dr. Pavel Turner iz Frama.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo