Prešernov dan v Zenici


Avtor: U.S. Datum: 1618 dni nazaj.


Novo mesto, 10. februar 2020

Slovenski kulturni praznik so praznovali tudi zunaj državnih meja. Združenje meščanov slovenskega rodu Encian Zenica je v sodelovanju z Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto v soboto 8. februarja, Prešernov dan priredilo v Domu upokojencev v Zenici. In bilo je še kako prešerno!

V atriju doma so na ogled postavili razstavo slik domačina, akademskega slikarja Zvonka Ostojića iz Kaknja. Ostojić, ki ima za seboj že 20 samostojnih in 50 skupinskih razstav, se tokrat predstavlja z olji na platnu. »V hitrem vsakdanu, svetu elektronskih medijev in njihovih hitro minljivih podob, nam Ostojić ustavi pogled, njegov čopič pa ga na platnu usmeri na majhne, pozabljene motive poleg nas. Tako ustavi tudi našo misel in tisti izgubljeni čas, kateremu dejansko pripadamo,« je razstavo in avtorjeva dela pospremil Dragan Gačnik.

Na Prešernovem dnevu v Zenici so se številnim obiskovalcem ob tem predstavili še Aida Čorbadžić, sopranistka Sarajevske opere in članica DRPD Novo mesto, učenca Glasbene šole Marjana Kozine iz Novega mesta Miha Bevc in Leon Cerovšek ter učenci slovenskega jezika iz Zenice. Dogodek je podprl Urad vlade RS za Slovence po svetu in zamejstvu.

Pvezave:
https://zenicainfo.ba/2020/02/10/u-zenici-obiljezen-slovenski-kulturni-praznik-presernov-dan/
https://www.072info.com/u-zenici-obiljezen-slovenski-kulturni-praznik-presernov-dan/

Vir: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo