Prešernov večer v Londonu


Avtor: U.S. Datum: 1661 dni nazaj.


Slovenski kulturni praznik je proslavilo tudi Britansko-slovensko društvo (The British-Slovene Society). Tako kot lani je za prireditev izbralo hotel Ambassadors Bloomsbury sredi Londona. Glasbenika Gregor Volk in Goran Krmac sta prepevala slovenske pesmi v moderni izvedbi in ustvarila ravno pravo vzdušje za prijetno večerjo in klepet.

Po začetnih nagovorih so posvetili pozornost Prešernu. Tokrat so predstavili njegov odnos do pesništva ter v angleščini in slovenščini prebrali pesmi Poetu ter Neiztrohnjeno srce.

V program so vključili tombolo in tekmovanje v izdelavi Kranjske čebelice iz papirja, kar je dodalo družabni in tekmovalni element. Vsako omizje je sestavilo čebelico in najboljšo so nagradili. Kozarec medu, ki so ga nabrale kranjske čebelice, je prejela študentka Zala Sekne. Dve omizji študentov, večinoma iz Oxforda in Londona, sta v teku večera združili mizi za skupni klepet in se pridružili prepevanju vse do konca večera. David in Debora sta prišla na Prešernov večer iz oddaljenega Sedbergha, ki je pobraten z Zrečami. David pogosto prireja slovensko-angleške glasbene dogodke. Tudi tokrat ni zamudil priložnosti, da bi prisotne spodbujal k petju. Veliko pa jim ni bilo treba prigovarjati, saj so se med večerom že dodobra uglasili.

Evelina Ferrar

The British-Slovene Society


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo