Primož Škerjanec in Meti Kosec Škerjanec v Pragi


Avtor: U.S. Datum: 2218 dni nazaj.


Primož Škerjanec in Meti Kosec Škerjanec živita v Pragi: Zakaj Čehi nosijo bele nogavice

Primož Škerjanec in Meti Kosec Škerjanec sta štiri leta vodila slovensko gostilno v Pragi. Foto: osebni arhiv

Ko pomislimo na hrano v Pragi, nam najprej v misli skočijo cmoki in pivo. A kdo bi si mislil, da je v Pragi priljubljena tudi slovenska hrana, za kar sta zaslužna Primož Škerjanec in Meti Kosec Škerjanec, lastnika podjetja Foodadventure, ki Pražanom in turistom v češki prestolnici ponujata samo izborno slovensko hrano: bučno olje, piransko sol, pršut, sir, oljčno olje, izbrano svežo zelenjavo in sadje. Prodajata jo na tržnicah, štiri leta sta imela celo slovensko restavracijo, ki je bila na tripadvisorju uvrščena med najboljše restavracije v Pragi.

Vse skupaj se je začelo popolnoma po naključju. Primož je dolgo delal v marketingu, nazadnje za družbo CME, tedanjega lastnika Pop TV. »Ko se je zamenjal predsednik uprave, so me povabili, da se preselim v Prago, kjer je sedež podjetja,« je razložil Primož, ki do tedaj sploh ni razmišljal o selitvi v tujino. »Zdela se nama je dobra priložnost. Bila sem ravno po študiju psihologije, brez prave perspektive za zaposlitev in sva šla,« ga je dopolnila Meti. To se je zgodilo pred osmimi leti. Leto in pol po selitvi je Primož zapustil delo v korporaciji, a Meti je dobila službo v praškem vrtcu in odločila sta se, da ostaneta na Češkem.

Več lahko preberete na strani dnevnik.si


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo