Prioritete novega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu


Avtor: U.S. Datum: 1886 dni nazaj.


Iz vsebine oddaje Slovencem po svetu, ki je bila objavljena 5. oktobra 2018:

tudi tokrat v oddaji prepletamo dogodke in zgodbe, povezane s slovenskimi rojaki v tujini. Pred radijski mikrofon smo povabili novega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Petra Česnika, ki je predstavil prioritete dela na področju Slovencev po svetu, med drugim je tudi poudaril , da si bo prizadeval za vključevanje in privabljanje v domovino mladih slovenskih korenin, predvsem pa se bo osredotočil na območje bivše Jugoslavije.

Bled. Foto: flickr

Ta teden se je začelo novo študijsko leto , tudi za študente na nekaterih Univerzah v tujini. Tako so sedli v predavalnice tudi študentje univerze v bosansko hercegovski prestolnici Sarajevu, kjer deluje slovenski lektorat in poteka študij slovenščine. Ob začetku študijskega leta smo se pogovarjali z lektorjem slovenščine na sarajevski univerzi Pavlom Ocepkom. V oddaji pa se podajamo tudi na področje zborovske kulture in predstavljamo projekt zborovodkinje iz Argentine Lučke Kralj Jerman o združenem pevskem zboru iz Slovenije , zamejstva in zdomstva, ki prav te dni s slovansko sakralno glasbo nastopa v Sloveniji in zamejstvu.

Vse to lahko poslušate na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo