Profesor na Princetonu in maratonec, ki igra hokej na ledu


Avtor: U.S. Datum: 2104 dni nazaj.


Po doktoratu na Massachusetts Institute of Technology (MIT) in podoktorskem študiju na Harvardu je dr. Andrej Košmrlj kot profesor pristal na Princetonu. Zaveda se pomena prostega časa, tudi zato igra hokej na ledu in se udeležuje maratonov.

Dr. Andrej Košmrlj.

Dr. Andrej Košmrlj. Foto: David Kelly Crow

Zanimanje in talent za znanost je sicer kazal že na osnovnošolskih in srednješolskih tekmovanjih. Ob uspehih se je poigraval z idejo, da bi odšel v tujino, a se je odločil za dodiplomski študij v Sloveniji. “Ker so šolnine v tujini izjemno drage in si tega ne bi mogel privoščiti, kot drugo pa sem izvedel, da je dodiplomski program fizike v Sloveniji izjemno dober.”

Po diplomi je napočil trenutek za nov načrt. “Rekel sem si, da se bom poskušal za doktorat prijaviti na nekaj najboljših univerz na svetu. In če mi uspe, mi pač uspe, sicer pa bom doktoriral v Sloveniji. Imel sem srečo, da so me sprejeli na MIT, ki je ena najboljših univerz za fiziko na svetu.”

Pogovor z dr. Andrejem Košmrljem v oddaji Globalna vas lahko poslušate prek strani Val 202.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo