PRVA KONFERENCA MEST V PODONAVSKI REGIJI uspešno zaključena v Novem Sadu


Avtor: slovenci Datum: 3080 dni nazaj.


V četrtek, 10. decembra 2015 je v svečani hali mestne hiše v Novem Sadu potekala prva konferenca podonavskih mest, ki sta jo soorganizirala Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in občina Novi Sad. Na srečanju so med ostalimi visokimi gosti bili prisotni: minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc, župan mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, župan mesta Novi Sad Miloš Vučevič, pomočnik župana mesta Budimpešta Balasz Szeneczey, Rektor Univerze v Mariboru, dr. Igor Tičar, odpravnica poslov veleposlaništva v Beogradu Mateja Norčič Štamcar in ostali.

Podonavska konferenca - Novi Sad
Pred začetkom plenarnega dela konference sta župana mestnih občin Maribor in Novi Sad podpisala sporazum o prijateljstvu in sodelovanju med mestoma Maribor in Novi Sad.

podpisi Featured1

V otvoritvenem nagovoru je novosadski župan Vučević poudaril, da Budimpešto, Maribor in Novi Sad povezujejo skupna preteklost, naravna in regionalna podobnost ter reka Donava. Obenem je minister Žmavc izpostavil pomembnost regijskega povezovanja in regijskega razvoja za skupni razvoj Evrope.

Sledile so razprave v sklopu treh okroglih miz:
- trajnostni razvoj, infrastruktura, transport
- kultura, izobrazba in socialna zaščita
- ekonomija, kmetijstvo in turizem

Delo okroglih miz se je zaključilo s konkretnimi predlogi za nadaljnje sodelovanje, ki bodo oblikovani v belo knjigo, ki bo služila za nadaljnji razvoj omenjenega sodelovanja.

okrogla miza1 okrogla miza2

Fotografije: Občina Novi Sad


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo