Ptujski Databox od ameriških investitorjev dobil 3,3 milijona dolarjev


Avtor: U.S. Datum: 3200 dni nazaj.


"Bili smo v položaju, ko smo dejansko izbirali, kakšnega poslovnega partnerja podjetje potrebuje," pravi soustanovitelj Databoxa Davorin Gabrovec.

Databox je dobil svežo finančno injekcijo. S 3,3 milijona dolarjev sta ga podprla ameriška sklada Founder Collective - slednji je bil med prvimi investitorji v podjetjeUber - in Accomplice. Po angelski investiciji v višini 400 tisoč dolarjev je to prvi večji vložek investitorjev v Databox. Gabrovec pravi, da bodo denar v celoti namenili gradnji ekipe in nadaljnjemu razvoju produkta. Mlado podjetje, ki ima sedež v ameriškem Bostonu, razvojne oddelke pa na Ptuju, razvija poslovno aplikacijo, prek katere menedžment v realnem času na pametnem telefonu spremlja najpomembnejše kazalnike poslovanja. In se zato lažje in hitreje odloča.

Ekipa Databoxa (tako ptujski kot bostonski del) se je v zadnjih nekaj tednih že potrojila in trenutno šteje 25 sodelavcev. Podjetje po besedah sogovornika za jesen načrtuje kar nekaj novosti, »predvsem še odločnejši korak naprej k preprosti konfiguraciji in povezljivosti Databoxa z drugimi poslovnimi rešitvami z minimalno tehničnega predznanja«.

"Od TechStarsa do Searsa"

Ob tem dodajmo, da sta bila ustanovitelja Databoxa - poleg Gabrovca je to še Vlada Petrović - pred dvema letoma sprejeta v enega najboljših podjetniških inkubatorjev na svetu, TechStars v Bostonu.

Velik preboj pa jim je uspel lani, ko so na svojo stran pridobil dva velikana med ameriškimi trgovskimi verigami Staples in Sears. Slednji z več kot 270 tisoč zaposlenimi ustvari dobrih 29 milijard evrov prihodkov na leto.

"Investitorja smo izbirali"

"Glede na uspešno lansko leto smo bili letos deležni izjemnega interesa investitorjev in bili tako rekoč v položaju, ko smo dejansko izbirali, kakšnega poslovnega partnerja podjetje potrebuje," razlaga Gabrovec. Ekipi Databox se je medtem kot direktor pridružil Swami Kumaresan, ki je bil pred tem eden ključnih direktorjev v podjetju Carbonite in je podjetju pomagal pri rasti od pet do 400 zaposlenih in sto milijonov dolarjev letnega prometa ter kasneje tudi pri vstopu na ameriško borzo (IPO).

(Photo: rtvslo)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo