Pust je slovenski


Avtor: U.S. Datum: 2695 dni nazaj.


Zadnji februarski konec tedna je bil živahen tudi med našimi rojaki in rojakinjami na "zlati obali", v avstralskem Queenslandu. Tja je novinarka 1. programa Radia Slovenija Mojca Delač poklicala Tonyja Lenka.

V tem pustnem času se vrstijo vesela pustovanja tudi pri naših rojakih v nekaterih slovenskih društvih po Evropi. Lili Brunec se je pogovarjala s predsednikom društva Drava Augsburg Francem Kolmanom.

Nadica Kopač Grohar je učiteljica v slovenski šoli v Buenos Airesu že skoraj štiri desetletja, nekaj let je bila tudi ravnateljica, tako da ima na šolskem področju res že dolgoletno prakso. Pred nedavnim se je udeležila tudi seminarja za učitelje slovenskega jezika v čezoceanskih državah v Sloveniji, kjer jo je Lili Brunec povabila pred mikrofon.

Ob koncu pa boste lahko slišali še pogovor z Iztokom Toplakom, ki na Češkem s člani društva pripravlja razstavo del mojstra Jožeta Plečnika.

Vse to v posnetku oddaje Slovencem po svetu.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo