Radio Agora 105,5 – majski prenos v živo iz Pavlove hiše


Avtor: U.S. Datum: 2483 dni nazaj.


Jutri bo radio Agora 105,5 spet v Pavlovi hiši, kjer bodo najprej v oddaji Agora Obzorja med 10.00 in 12.00 uro gostili sogovornike, ki svoj prosti čas namenjajo prostovoljstvu. Mira Klenar Muršič iz društva Sožitje, naj prostovoljka nad 30 let v Gornji Radgoni, bo govorila o delu z osebami z motnjami v duševnem razvoju. Andrej Vreča - naj prostovoljec nad 30  let - pa bo z nami delili izkušnjo prostovoljnega dela v Domu starejših občanov Gornja Radgona, kjer dvakrat na teden igra harmoniko in na ta način polepša urico ali dve mnogim stanovalcem. V drugi uri druženja se bo pridružila tudi vodja programov prostovoljstva iz Slovenske filantropije Tjaša Arko, ki bo med drugim tudi predstavila jutrišnji slavnostni dogodek, ki se bo odvijal na gradu Negova. Ali se bo slovesnosti udeležil tudi lanski naj prostovoljec v kategoriji nad 30 let, Milan Kolarič, ki je aktiven prostovoljec na večih področjih, boste izvedeli med 11.30 in 12.00 uro.

En od prejšnjih prenosov v živo na Radiu Agora 105,5

En od prejšnjih prenosov v živo na Radiu Agora 105,5.

V popoldanskem delu v oddaji Agora Divan – Pozdravljena Štajerska, med 13.00 in 15.00, bodo v ospredje postavili stičišče slovenskega in nemškega jezika na avstrijskem Štajerskem. Pred mikrofon bodo najprej povabili avtorico raziskave: "Pustiti jezik v vasi: opuščanje slovenskega jezika v Radgonskem kotu" Andreo Haberl Zemljič, Slovenko, ki deluje v avstrijski Radgoni kot tolmačka in prevajalka slovenskega in nemškega jezika. V nadaljevanju oddaje bo v gosteh še zgodovinar Christian Promitzer iz Univerze Karla Franca v Gradcu. Prihaja iz Lučan, njegova študija pa med drugim zajema tudi skrite manjšine v Jugovzodni Evropi, kamor spada tudi slovenska manjšina na avstrijskem Štajerskem. Po portretni predstavitvi omenjenih gostov sledi še pogovor s študentko germanistike na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, Jano Petek, ki trenutno opravlja praktično izobraževanje v kulturnem centru na avstrijskem Štajerskem v Pavlovi hiši. Ob njej bo tudi prva dama omenjenega centra, Susanne Weitlaner, ta bo med drugim spregovorila nekaj o učenju slovenščine kot materinščine v avstrijski štajerski prestolnici.

Vabljeni v družbo novinark Bojane Šrajner in Jasmine Godec ter tehnika Dragana Janjuza na radio Agora 105,5 med 10.00 in 12.00 ter med 13.00 in 15.00 na 105, 5 in v Radgonskem kotu na 92, 6.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo