Razpis za 20. Tabor slovenskih otrok po svetu


Avtor: slovenci Datum: 2991 dni nazaj.


Center šolskih in obšolskih dejavnosti Planinka, od 30. julija do 6. avgusta 2016

Dragi mladi rojaki!

Svetovni slovenski kongres letos dvajsetič organizira vsakoletni Tabor slovenskih otrok po svetu. Tokrat bo potekal od 30. julija do 6. avgusta 2016 v domu CŠOD Planinka na Slivniškem Pohorju, v bližini Maribora. Tabor je namenjen druženju mladih slovenskih rojakov, ki živite izven Slovenije, predvsem tistih v starosti med 10. in 15. letom starosti. Počitniško življenje je organizirano po skupinah, v katerih je približno 6 otrok, vsaka skupina pa ima svojega vodjo – animatorja. V medsebojnem druženju bomo spoznavali kulturno in naravno dediščino Slovenije ter vsako dopoldne utrjevali znanje slovenskega jezika. Pogovorni jezik na taboru je slovenski, toplo dobrodošli pa ste tudi tisti, ki (še) ne govorite ali ne razumete slovensko.

Programske vsebine:

  • šola slovenskega jezika in kulture (v skupinah glede na predznanje slovenščine)
  • spoznavanje okolice in ogled Maribora (vodeni ogledi)
  • ustvarjalne delavnice (likovna, gradnja bivakov)
  • pogovori o aktualnih temah med mladimi
  • družabne in športne igre (orientacija, lokostrelstvo)

Prispevek za taborjenje znaša 170 EUR in vključuje: polni penzion (zajtrk, kosilo, večerjo in malico), bivanje v počitniškem domu, animacijo, pohode, delavnice, prevoze z avtobusom, oglede in vstopnine. Pričakujemo, da bodo starši oz. predstavniki društev sami poskrbeli za prihod otrok na mesto tabora.

Prijave

Za vsa morebitna vprašanja ali informacije smo Vam na voljo vsak delovnik od 8.00 do 15.00 ure na telefonski številki 00386 1 24-28-552 ali preko našega e-naslova.Prijave zbiramo do 20. maja 2016 oz. do zapolnitve prostih mest na naslovu: Svetovni slovenski kongres, Cankarjeva 1/IV, 1000 Ljubljana, e-pošta: luka.klopcic@slokongres.com.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo