RAZPIS – dediščinska priznanja Naša Slovenija


Avtor: U.S. Datum: 3180 dni nazaj.


Gibanje za ohranjanje in uveljavljanje slovenske kulturne in naravne dediščine / krajine kultura-natura.si bo letos že šestič podelilo dediščinska priznanja Naša Slovenija.

Gibanje kultura-natura.si je nevladno prostovoljno civilno gibanje, ki podpira, spodbuja in povezuje posameznike ter civilne pobude na področjih raziskovanja, predstavljanja, varovanja, ohranjanja in uveljavljanja slovenske kulturne in naravne dediščine / krajine. S svojimi dejavnostmi širi zavest in znanja o dediščinskih vrednotah med prebivalstvom na skupnem slovenskem kulturnem in etničnem prostoru.

Za zgledne dosežke, za posnemanja vredna prizadevanja ter širše koristno poslanstvo kultura-natura.si podeljuje priznanja Naša Slovenija na celotnem slovenskem kulturnem in etničnem prostoru, torej tudi v zamejstvu in po svetu.
Doslej je ta priznanja prejelo blizu 60 uglednih in zgledno dejavnih posameznikov in ustanov iz Slovenije in zamejstva (blizu 250 nominacij).
Razpis je usklajen s kriteriji za podobna priznanja Europa Nostra in je skupaj z aktualnostmi objavljen tudi na www.kultura-natura.si

Gostitelj podelitve priznanj ter srečanja (dosedanjih) nagrajencev, nominirancev ter simpatizerjev/podpornikov gibanja kultura-natura.si bo že petič Gospodarsko razstavišče Ljubljana, to pot v programu sejma NARAVA - ZDRAVJE v soboto, 7. novembra 2015.Na stojnici Kultura-natura.si se bodo vse dni sejma (5. - 8. 11. 2015) predstavljali letošnji in pretekli prejemniki priznanj Naša Slovenija iz Slovenije in zamejstva. Pripravljenih bo tudi več spremljevalnih dogodkov.

Lanski prejemniki priznanj Naša Slovenija so objavljeni na www.bonaca.si - Katalog 2014.

Razpisna dokumentacija je na voljo tukaj: Priznanja NS 2015 razpis

Slavko Mežek, Nadja Skale


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo