Razpis za sodelovanje v tednu ljubiteljske kulture


Avtor: slovenci Datum: 3036 dni nazaj.


Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti vabi vse kulturne ustvarjalke in ustvarjalce, ki ohranjajo slovenski jezik in kulturo tudi izven meja republike Slovenije, k sodelovanju pri tretjem vseslovenskem TEDNU LLJUBITELJSKE KULTURE.

1398450_446488938822106_2793542801805671577_o

Med 13. in 22. majem 2016 bo Teden ljubiteljske kulture zaživel že tretjič zapored. Priložnost, da svojo kulturno ustvarjalnost postavite v središče majskega dogajanja ponujamo vsem, ki ste kulturno aktivni – kulturnim društvom in zvezam, kulturnim zavodom, posameznikom, izobraževalnim in kulturnim ustanovam, ateljejem …

Ker je kulturno življenje Slovenk in Slovencev v zamejstvu in po svetu še prav posebej živahno in pestro in ker se zavedamo, da je vaša vloga pri krojenju ustvarjalne, strpne in odprte družbe še prav posebej pomembna, k sooblikovanju Tedna ljubiteljske kulture vabimo vse, ki predstavljate in zastopate slovensko ustvarjalnost in kulturo tudi izven njenih meja. Dobrodošli ste tako posamezniki, kot tudi zveze in društva – praznujmo skupaj!

Otvoritev TLK 2016 bo 14. maja 2016 v Žalcu na Festivalu SREDI ZVEZD in bo posvečena vokalni ustvarjalnosti manjših a-cappella skupin. Teden se bo nadaljeval z desetimi velikimi regijskimi kulturnimi projekti, ki se jim bo pridružilo okrog 1.000 dogodkov po vseh krajih. Uradni zaključek bo 21. maja 2016 s koncertom APZ Tone Tomšič ob njegovi 90-letnici v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

KAKO LAHKO SODELUJETE V TEDNU LJUBITELJSKE KULTURE?
V Tednu ljubiteljske kulture lahko sodelujete s programom, ki vam najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, razstavo, pogovorom z zanimivimi ustvarjalci … Dogodek je lahko velik (letni koncert, celovečerni dogodek …), lahko pa tudi zgolj simboličen (dan odprtih vrat, javna vaja), da opozorite na svoje delovanje. Velja torej pravilo, da nič ni preveliko in nič premajhno!
Del projekta postanete s prijavo dogodka preko prijazne spletne aplikacije, ki jo najdete na spletni strani www.tlk.jskd.si.

Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo