Razstava I Feel Slovenia I Feel 25 tudi v Helsinkih


Avtor: slovenci Datum: 2755 dni nazaj.


Helsinki - V Helsinkih bodo danes 12. avgusta odprli razstavo fotografij ob 25. obletnici samostojnosti Slovenije z naslovom I Feel Slovenia I Feel 25. Po Berlinu, Dunaju in Ženevi bodo utrinki Slovenije, ujeti v objektiv uveljavljenih slovenskih fotografov, do 23. avgusta na ogled še v glavnem mestu Finske.

Foto: Stanko Gruden/STA

Foto: Stanko Gruden/STA

Serija fotografij predstavlja Slovenijo kot butično, zeleno, aktivno in v trajnostni razvoj usmerjeno državo. Razstava izpostavlja naravno, kulturno in družbeno bogastvo Slovenije, znane in neznane zanimivosti raznolike krajine in delovanje človeka v njej.

Opozori na Slovenijo kot deželo številnih presežkov: na njenem ozemlju so našli najstarejše kolo z osjo na svetu, poleg tega ima eno izmed najvišjih stopenj biotske raznovrstnosti, največji podzemski kanjon na svetu in največje presihajoče jezero v Evropi. Slovenija je tudi kompleksno jezikovno stičišče in med najbogatejšimi državami v Evropi po količini vode na prebivalca, so zapisali v uradu vlade za komuniciranje.

Razstavo bo odprl veleposlanik Republike Slovenije na Finskem Tone Kajzer. Slavnostni govornici bosta vodja Predstavništva Evropske komisije na Finskem Sari Artjoki in podžupanja mesta Helsinki za nepremičnine in urbanistično načrtovanje ter bivša ministrica za delo Anni Sinnemäki, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Razstavo organizira urad vlade za komuniciranje v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom v Kopenhagnu in Slovenia Press Photo. Po Helsinkih bo na ogled še v Talinu in Rigi. Vir: STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo