Razstava likovnih izdelkov ob dnevu državnosti in hkrati pričetku šolskih počitnic


Avtor: U.S. Datum: 1709 dni nazaj.


V avli Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu občasno razstavljamo likovne izdelke različnih avtorjev. Tokrat sta, v sredo 19. julija 2019, minister Peter J. Česnik in državna sekretarka Olga Belec sprejela ustvarjalce likovnih izdelkov, učence četrtih razredov Osnovne šole Trnovo iz Ljubljane. Razstava je odprta za javnost.

V okviru praznovanja državnega praznika Republike Slovenije, dneva državnosti, so učenci izdelali likovne izdelke, ki smo jih razstavili v avli našega urada. Z likovnimi izdelki, ob dnevu državnosti in ob pričetku šolskih počitnic, želijo učenci Osnovne šole Trnovo popestriti in doživeto prikazati slovenske simbole in značilnosti, Slovenkam in Slovencem ter predvsem njihovim otrokom, ki bivajo zunaj meja naše domovine.

Njihovo večmesečno ustvarjanje v okviru likovne interesne dejavnosti sta budno spremljali in usmerjali učiteljica razrednega pouka Iza Dojer, mentorica in koordinatorka, sicer razredničarka 4.b razreda, ter učiteljica Stanka Ilar, druga učiteljica v prvem razredu.

Vsaka črka napisa SLOVENIJA ponazarja slovenske simbole in značilnosti, pod črko pa je njihov opis. Vsak od učencev je barvito predstavil svoj likovni izdelek.

Učenci Osnovne šole Trnovo učencem v zamejstvu in po svetu želijo lepe, dolge počitnice in jim v vročih poletnih mesecih priporočajo obisk slovenskih gora in planin, osvežujočih jezer in morja, prijetno hladnih jam in živahnih slovenskih mest.

Urad se zahvaljuje za izdelke, ki krasijo prostor.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo