Razstava: Slovenci od prihoda do danes


Avtor: slovenci Datum: 3014 dni nazaj.


Ljubljana - Del razstave „ Slovenci od prihoda do danes“ Društva Slovencev „Lipa“ Prijedor avtorice Alenke Uduč  je  od 11. marca 2016 postavljena in odprta na Uradu za Slovencev v zamejstvu in po svetu. Razstavo, ki je priča o življenju Slovencev v Prijedoru in okolišnih občinah od  leta 1887 do današnjih dni, so si že ogledali v Kulturnem domu v Bovcu avgusta in septembra ter  v Muzeju Kozare  v Prijedoru decembra lani.

uscu

"Urad za Slovence v  zamejstvu in po svetu je finančno podprl projekt, ki je zelo dobro ocenjen ter  nam je  bilo v čast postaviti razstavo  na Uradu v zahvalo za dodeljena sredstva in podpiranje delovanja  našega društva, " je povedala Alenka Uduč. Razstava bo junija  postavljena in odprta še v Novem mestu in tudi v nekaterih drugih slovenskih mestih.

"Razstava na zanimiv način obeležuje nekaj, kar bi sicer bilo pozabljeno, tako da bo sedaj ostalo ohranjeno za bodoče generacije.  Zato bomo izdali tudi knjigo, ki bo na voljo v knjižnicah in po domovih," je še povedala Udučeva.

Vir: Alenka Uduč


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo