Razstava slovenske umetnice Valerie Wolf Gang v Črni gori


Avtor: slovenci Datum: 2874 dni nazaj.


Podgorica- V Centru za sodobno umetnost v Podgorici bodo nocoj odprli pregledno razstavo slovenske video umetnice Valerie Wolf Gang. Razstava Fragmenti časa in realnosti prinaša izbor video del, ki jih je avtorica ustvarila na delovnih potovanjih v tujini. V svojih videih umetnica predstavlja družbene in politične posebnosti nekaterih kultur.

valerija-portugalska-sonce

Wolf Gangova (1990) se pri ustvarjanju posveča videu in sodobnim umetniškim praksam. Je estetsko zahtevna videastka, ki v svojih delih največ pozornosti posveča aktualnemu družbenemu dogajanju. Navdih pogosto najde tudi v naravi, kasneje pa išče vzporednice in vzpostavlja povezave med naravo in urbanim svetom. Kot je zapisala umetnica, video obravnava "kot skupek družbenih znakov, s pomočjo katerega prikazuje protislovja z izostrenim vizualnim jezikom".

Postavitev Fragmenti časa in realnosti v Centru za sodobno umetnost v Podgorici prinaša pregled avtoričinih video del, posnetih v Singapurju, Avstriji, Rusiji, na Portugalskem in drugod po svetu. V kamero je Wolf Gangova ujela različne trenutke, ki jih je s pomočjo montaže spremenila v t. i. fragmente nove realnosti. Eksperimentalni videi so prežeti z njenim doživljanjem novega okolja.

Wolf Gangova je diplomirala na visoki šoli za umetnost na Univerzi v Novi Gorici iz digitalne umetnosti in prakse s poudarkom na videu. Izpopolnjevala se je na filmski akademiji Famu v Pragi in na umetniški akademiji ESAD v Caldas da Rainha. (Vir: STA)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo