Razstava Zorana Mušiča na Dunaju


Avtor: U.S. Datum: 2228 dni nazaj.


Na Dunaju, v Leopoldovem muzeju, so prejšnji četrtek odprli obsežno retrospektivo slikarja in grafika Zorana Mušiča.

Poslikave iz švicarske sobe Zorana Mušiča (FORTUNY)

Poslikave iz švicarske sobe Zorana Mušiča (FORTUNY)

Postavitev z naslovom Poezija tišine obsega 160 del, ki bodo predstavila vsa pomembna Mušičeva ustvarjalna obdobja. Združuje dela iz javnih in zasebnih zbirk iz Avstrije, Italije, Slovenije in Švice. Odprtja razstave se bosta udeležila slovenski minister za kulturo, ki opravlja tekoče posle, Tone Peršak in državna sekretarka Damjana Pečnik. Kustosa razstave sta direktor muzeja Hans-Peter Wipplinger in Ivan Ristić. Narodna galerija v Ljubljani za dunajsko razstavo posoja 15 umetnin. Zaradi občutljivosti materiala so sicer pri treh delih omejili čas razstavljanja na dva meseca. Mušičev zgodnji avtoportret, ki so ga odkupili na dražbi v Trstu, in je ena pomembnejših umetnikovih slik, pa se bo v Narodno galerijo vrnil zgodaj jeseni.

Leopoldov muzej, kjer bo Mušičeva razstava na ogled do 6. avgusta, je v dunajski Muzejski četrti, ki letno pritegne 3,8 milijona obiskovalcev.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo