Razveseljive novice in zdrav zajtrk za dober začetek dneva


Avtor: U.S. Datum: 3176 dni nazaj.


Danes bo več kot 300 prostovoljcev in javnih upravnikov razdelilo 12.500 izvodov časopisa »Najboljše novice iz sveta« ter lonček kefirja Mlekarne Planika iz Kobarida po vsej Sloveniji. Akcija poteka v 13 državah članicah Evropske unije z namenom ozaveščanja evropskega prebivalstva o dosežkih razvojnega sodelovanja.

Akcija se izvaja v okviru številnih projektov ob razglasitvi leta 2015 kot evropskega leta za razvoj. Ministrstvo za zunanje zadeve in Slovenska filantropija sta se povezala in k sodelovanju pritegnila 30 prostovoljnih organizacij ter spodbudila 11 ministrstev in vladnih služb, da so del iniciative.

Ideja za časopis »World's Best News« izvira z Danske in je bila zasnovana s strani Združenih narodov, razvojne agencije danskega ministrstva za zunanje zadeve, več kot sto danskih razvojnih organizacij in preko sto podjetniških partnerjev. Osrednji namen današnje akcije je posredovanje dobrih novic o resničnih dosežkih razvojnega sodelovanja, h katerim prispeva tudi Slovenija; obenem akcija naslavlja občasno ne-ločevanje med zelo različnima konceptoma humanitarne in razvojne pomoči.

Glede na poročanje medijev, pretežno o revščini, nesrečah in terorističnih napadih, časopis »Najboljše novice iz sveta« predvsem želi razdreti zmotno predstavo, da stanje v državah v razvoju ostaja nespremenjeno; stopnja izobraženosti, dostop do zdravstva, infrastruktura in pravice žensk so zgolj nekatera področja, kjer prihaja do bistvenih premikov na bolje – tudi kot posledica razvojnega sodelovanja.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo