“Restless soul syndrome”


Avtor: U.S. Datum: 2235 dni nazaj.


Restless soul syndrome.* Wanderlust. Izraza, ki moje življenje zaznamujeta in opisujeta veliko bolj, kot bi si želela priznati.

Mama me je poimenovala po knjigi Maruška Potepuška. Še danes je to moja maskota, knjiga, ki je z mano prepotovala svet in danes ponosno stoji na knjižni polici mojega fanta. Knjiga, zaradi katere se moje življenje obrača tako, kot se. Vsakič, ko sem se preselila, vsako potovanje, vsaka študijska priložnost v tujini in vsaka odločitev, ki sem jo sprejela ob opravljanju svojega dela, je vodila k tej knjigi. In moji mami, ki že 30 let ponavlja, da “česa drugega od Maruške Potepuške pač ne bi nikoli pričakovala”.

Moji prijatelji in znanci sanjarijo o potovanjih. O kovčkih in letalskih kartah, o pobegu iz ustaljenih tirov. Jaz sanjarim o tem, da moj kovček ne bo stal odprt in pripravljen na novo pot skoraj vsak teden. Da na telefonu ne bi imela shranjenih toliko letalskih kart, da včasih ne vem, katero bi odprla. Večkrat sem rekla, da nimam doma. Vsaj ne v vsakodnevnem pomenu te besede, ki bi pomenila kraj, kamor se vračam in mi predstavlja stalnico. Ampak dom ni samo hiša, dom so ljudje.

Celoten zapis Maruške Strah lahko preberete na strani Airbeletrina.

* Maruška Strah je rojena 16. maja 1988 v Ljubljani. Obiskovala je Slovensko gimnazijo v Celovcu, kjer je bila del prve generacije Kugy razreda. Svoje šolanje je nadaljevala na Webster University na Dunaju, kjer je diplomirala iz mednarodnih odnosov in medijskih komunikacij. Po končani diplomi je študij nadaljavala ter pridobila naziv Master of Arts in International Relations, prav tako na Webster University na Dunaju.
Ob študiju mednarodnih odnosov je odkrila svoje veliko zanimanje za delovanje mednarodnih organizacij ter za postopke potrebne za pripravo mednarodnih dokumentov. Izkušnje je pridobivala na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri OVSE ter v Službi za evropske zadeve in mednarodne sodelovanje na Ministrstvu za zdravje Republike Slovenije. Leta 2014 je ustanovila podjetje Družinska klinika d.o.o., z željo po omogočanju boljših zdravstvenih storitev ter z namenom osredotočanja na preventivne ukrepe in pomoč pri spremembi načina življenja.
Velika ljubezen do mednarodnega vesoljskega prava jo je pripeljala na Organizacijo združenih narodov, kjer opravlja pripravništvo na Uradu Združenih narodov za vesoljske zadeve.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo