Občina Prnjavor spada med manjše občine v Bosni in Hercegovini. Njena posebnost je sestava prebivalcev, od nekdaj so se tu naseljevali predstavniki različnih evropskih narodov. Kulturna in etnična različnost sta dali temu področju poseben pečat.

V soboto, 16. septembra 2017, je bila v Osnovni šoli Nikola Tesla v Prnjavoru predstavitev narodnih manjšin tega področja. Kot obiskovalci so na reviji sodelovali tudi predstavniki narodnih manjšin iz drugih mest Republike Srbske. Prisotne so pozdravili predsednik Zveze nacionalnih manjšin Franjo Rover, načelnik občine Prnjavor Darko Tomaš in minister Zlatan Klokić. V bogatem kulturnem programu sta sodelovala tudi MePZ Davorin Jenko in otroška folklorna skupina Društva Slovencev Triglav Banjaluka. Bil je to večer različnosti narodnega bogastva, besede, petja, plesa in stojnic, na katerih so se šibile izbrane kulinarične dobrote.

Multikulturnost je bogastvo ne le na tem področju, temveč na vseh področjih širom sveta, je vez miru in čvrstega sožitja.

Nataša Kajmaković