Rok za Bubničevo nagrado do konca marca 2018


Avtor: U.S. Datum: 2176 dni nazaj.


Primorski dnevnik in kulturno društvo Bubnič-Magajna razpisujeta 9. natečaj za nagrado Albina Bubniča ob 40. obletnici njegove smrti, 23. junija 2018.

Albin Bubnič

Albin Bubnič. Foto: Primorski dnevnik

Tema natečaja je S trebuhom za kruhom Tudi iz naših krajev so se izseljevali – Zgodbe o naših beguncih. Obdelava teme je svobodna. Zajema lahko zapise po pripovedovanju in pričevanjih starejših ljudi, ki so sami okusili grenkobe begunstva in izseljeništva, ali pa so o tem ohranili ustno ali pisno izročilo. Zapise ali študije lahko opremimo z izvirnimi dokumenti, pisnim gradivom in s fotografskimi posnetki ljudi, dogodkov in krajev, ki nam lahko prikažejo drobce iz begunstva. Natečaja se lahko udeležijo skupinsko ali posamezno osnovnošolci, dijaki slovenskih nižjih in višjih srednjih šol v Italiji, zamejski univerzitetni študenti in drugi, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z zgodovinskim raziskovanjem. Udeležijo se ga lahko tudi učenci, dijaki, študenti in ljubiteljski raziskovalci iz Slovenije. Prispevke je treba poslati v dvojniku do 31. marca 2018 na uredništvo Primorskega dnevnika v Trstu, Ul. Montecchi 6 ali v Gorici, Ul. XXIV Maggio 1, opremljene z oznako „Natečaj za nagrado Albina Bubniča“ ter geslom. Podpis, geslo in polni naslov je treba priložiti v zaprti zalepki. Rokopisov ne vračamo. Najboljši spisi, ki jih bo ocenjevala posebna komisija, bodo nagrajeni.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo