Seja komisije Državnega zbora s Slovenci iz Avstrije


Avtor: U.S. Datum: 2588 dni nazaj.


Komisija državnega zbora za odnose s Slovence v zamejstvu in po svetu je v sredo sprejela nekaj sklepov, povezanih s Slovenci v Avstriji.

V prvem sklepu je izrazila podporo vsem prizadevanjem avtohtone slovenske narodne skupnost na avstrijskem Koroškem in Štajerskem za njeno ohranitev in razvoj. Slovenski vladi predlaga, da še naprej opozarja Avstrijo na dosledno uresničevanje 7. člena Avstrijske državne pogodbe. Vladi tudi predlaga, da nadaljuje ustavljeno prakso, da pred srečanji s kolegi v Avstriji opravi posvete s predstavniki slovenske manjšine na Koroškem in Štajerskem. Predlaga tudi, da preuči vse možnosti skupnih projektov Koroške in Štajerske ter Slovenije za črpanje evropskih sredstev finančne perspektive 2014-2020.

Seje v Ljubljani so se udeležili tudi predstavniki slovenske narodne skupnosti iz Avstrije. Med glavnimi problemi so poudarili premajhen finančni prispevek avstrijske države.

Več na spletni strani Slovenci v sosednjih državah.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo