SGZ podpisala sporazum o sodelovanju s Trgovsko zbornico Bozen


Avtor: slovenci Datum: 2654 dni nazaj.


V petek, 18. novembra 2016, je Slovenska gospodarska zveza v Celovcu podpisala sporazum o sodelovanju s Trgovsko zbornico IHK Bozen. Trgovska zbornica Bozen in Slovenska gospodarska zveza v Celovcu že mnogo let podpirata gospodarsko sodelovanje med Južno Tirolsko, Koroško in Slovenijo. V sklopu obiska sta sklenili sporazum o sodelovanju, ki naj krepi stike in bo temelj za dolgoletno uspešno in plodno sodelovanje. Sporazum vključuje vrsto ukrepov s posebnimi cilji na področju gospodarskega razvoja, ki jih želita izvajati skupaj.

podpis-sporazuma-wakounig-in-ebner

Cilj sporazuma je razvoj trgovanja in gospodarskih odnosov med podjetji na Južnem Tirolskem, Koroškem in v Sloveniji, je pojasnil predsednik Trgovinske zbornice Bozen Michl Ebner. Predsednik SGZ Benjamin Wakounig pa je dodal, da naj bi v prihodnje prirejali srečanje gospodarstvenikov, seminarje in konference. S tem da bodo pospešili pretok znanja, gospodarski, znanstveni in tehnološki napredek teh treh regij. Slovenska gospodarska zveza je most med Slovenijo/Avstrijo in Boznom za vsa podjetja, ki si želijo kooperacije z Južno Tirolsko.

Vir: Slovenska gospodarska zveza v Celovcu


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo