„Skupno spominjanje je živeta sprava“


Avtor: U.S. Datum: 2382 dni nazaj.


Ob obletnici koroškega plebiscita vabi Avstrijsko-slovenska koordinacija za čezmejni dialog v petek na proslavo v Velikovec. Osrednje geslo spominske slovesnosti se bo glasilo „1920–2017: skupno spominjanje je živeta sprava".

Foto: Orf

Foto: Orf

Četrtič skupna proslava

Bliža se obletnica plebiscita, s tem pa tudi obilica spominskih prireditev. Že četrto leto zapored se bo v niz proslav ob 10. oktobru vključila tudi Avstrijsko-slovenska civilnodružbena koordinacija za čezmejni dialog, ki jo predstavljajo koroški Heimatdienst (KHD), Zveza slovenskih organizacij (ZSO) ter Kluba koroških Slovencev v Ljubljani in Mariboru. Pod geslom “Skupno spominjanje je živeta sprava“ se bodo v petek na mestnem pokopališču v Velikovcu spomnili žrtev obrambnih bojev na obeh straneh - tako padlih brambovcev kot tudi umrlih slovenskih Maistrovih borcev.

„Vsi so imeli svoj subjektivni prav“

Humanistično sporočilo prireditve bo tudi tokrat, da je konflikte treba reševati na miren način, je poudaril predsednik Zveze slovenskih organizacij Marjan Sturm.

Spominska slovesnost ob obletnici koroškega plebiscita z glasbo, polaganjem vencev in blagoslovom na mestnem pokopališču v Velikovcu, kjer so skupaj pokopani nekdanji vojaški nasprotniki, slovenski Maistrovi borci in avstrijski brambovci, bo na sporedu v petek ob 11. uri.

slovenci.orf.at / SVSD RTV Slovenija


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo