Slavnostno odprtje novega konzulata v Avstraliji


Avtor: U.S. Datum: 2114 dni nazaj.


Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je včeraj nagovoril zbrane na odprtju novega konzulata v Geelongu v Avstraliji. Ob tem se je udeležil svete maše v cerkvi slovenskih izseljencev in v večernih urah prisostvoval na poslovnem srečanju o slovenskem turizmu.

Foto: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

"V veliko zadovoljstvo mi je, da lahko sodelujem na otvoritvi novega konzulata Republike Slovenije v Avstraliji. Zahvaljujem se vsem članom številčne slovenske skupnosti, ki skrbno negujejo slovensko kulturo, predvsem slovenski jezik," je uvodoma povzel minister Počivalšek.

V svojem govoru je minister spregovoril o ekonomskem sodelovanju, kjer se je lani blagovna menjava povečala za 13 %, ter dodal: "Prepričan sem, da bo odprtje novega konzulata v zvezni državi Viktorija prispevalo k še boljšemu sodelovanju na gospodarskem in kulturnem področju. Slovensko gospodarstvo je izrazito izvozno usmerjeno, zato je naša prisotnost na avstralskem trgu čedalje večja, kar spodbujamo tudi s takšnimi poslovnimi srečanji. Uspešen primer je podjetje Gorenje, ki svoje proizvode na avstralskem trgu prodaja preko podjetja ASKO. Zato sem tudi prišel, da potencialnim avstralskim investitorjem še bolje predstavim priložnosti, ki jih čakajo v Sloveniji. Podjetje Harvey Norman že pozna potenciale, ki jih Slovenija nudi, čas pa je, da se mu pridružijo še druga avstralska podjetja".

Ob obisku Geelonga se je minister udeležil tudi svete maše v tamkajšnji cerkvi slovenskih izseljencev. Dan pa je zaključil s poslovnim srečanjem, kjer je zbranim predstavil potenciale in uspehe slovenskega turizma, možnosti za tuja vlaganja ter poskrbel za promocijo Slovenije kot 5-zvezdične perspektivne turistične destinacije.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo