Slikovna razstava ob 25. obletnici samostojne Slovenije v Berlinu


Avtor: slovenci Datum: 2857 dni nazaj.


V četrtek, 16. Junija je bila na najbolj obiskanem trgu nemškega glavnega mesta Berlina (Breitscheidplatz) slovesno odprta slikovna razstava slovenskih naravnih in drugih pokrajinskih znamenitosti. Na 38-tih skrbno izbranih fotografijah je pestro prikazana raznolikost naše domovine Slovenije.

X 4

Po slovenski himni v izvedbi kvarteta klarinetov slovenske vojske sta razstavo po krajših nagovorih pred številnim občinstvom med katerim je bil tudi vojaški ataše iz veleposlaništva RS v Berlinu g. Zlatko Vehovar s soprogo, slovesno odprli veleposlanica RS v Berlinu ga. Marta Kos Marko in predsednica nemško-slovenske parlamentarne skupine v nemškem parlamentu ga. Marie-Luise Dött. To zanimivo slovensko promocijsko razstavo bodo lahko prebivalci Berlina in številni obiskovalci 14 dni občudovali in se navduševali za morebiten obisk Slovenije.

X 3

Predstavnica urada RS za komuniciranje ga. Petra Ložar pa je namen razstave in destinacije v katerih je razstava letos že bila in v katere še namerava potovati pred objektivom amaterske videokamere pestro približala tudi gledalcem slovenskih tv oddaj v Berlinu.

X 2

Vir: Alojz Ozmec


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo