Slišiš / Čüješ?


Avtor: slovenci Datum: 2755 dni nazaj.


25. septembra 2016 je v konferenčni dvorani hotela Lipa v Monoštru potekala prireditev z nazivom » Slišiš / Čüješ? » , ki sta jo organizirali Društvo porabske mladine, Zveza Slovencev na Madžarskem in Društvo za humanistična vprašanja ARGO.

fb1

Organizatorji smo ta popoldan vabili vse, ki jim je slovenska beseda pri srcu. Poseben poudarek pa smo dali na to, da se naj dogodka udeležijo mladi porabski Slovenci, torej predvsem člani mladinskega društva ter otroci s svojimi starši.

Literarne matineje, na kateri so se predstavili pisatelji – udeleženci XXI. Srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede 2016, sta se udeležila Erika Köles Kiss, zagovornica Slovencev v madžarskem parlamentu in dr. Boris Jesih, generalni konzul RS v Monoštru.

Ustvarjalce in poslušalce je najprej pozdravila Martina Zakocs, predsednica Društva porabske mladine. Za uvod je prebrala Pavčkovo pesem z naslovom Branje. Sledila sta ji dr. Dragica Haramija, predsednica Društva Bralna značka, hkrati pobudnica tega literarnega dogodka v Porabju ter Franci Just, tajnik Društva ARGO.

fb

Za osrednji pozdrav udeležencev pa je bila zaprošena Erika Köles Kiss, ki je izpostavila, da ji je slovensko leposlovje pri srcu.

Ta lep, sončen popoldan se je porabski publiki predstavilo 12 avtorjev, ki so brali svoja dela oz. kratke odlomke iz teh.

Organizatorji upamo, da so se imeli vsi lepo in da so se vrnili domov z lepimi spomini. Menimo, da je vsak odnesel domov kakšno pesmico oz. odlomek, ki mu je bila najbolj všeč.

Martina Zakocs – predsednica Društva porabske mladine


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo