Slovencem po svetu, 10. 3. 2017


Avtor: U.S. Datum: 2530 dni nazaj.


Ko se ena vrata zaprejo, se odprejo druga!

Kaj narediti, ko se zaprejo ena vrata? Dvigniti glavo in odpreti druga vrata. Če ne doma, pa drugje. Tako bi na kratko lahko opisali življenjsko pot Nejca Bukovca, ki ga je splet okoliščin pripeljal na Dansko.

Čeprav je do poletja še daleč, pa se na Svetovnem slovenskem kongresu že ozirajo k počitnicam. Tudi letos bodo namreč organizirali Tabor slovenskih otrok po svetu, ki poteka v domovini, običajno konec julija.

Tisti, ki odidejo v tujino, pogosto iščejo državo, ki bi bila domovini kar najbolj podobna. Tina Križman pa je iskala prav nasprotno – državo, ki bi bila od naše dežele čim bolj drugačna.

Slovensko tradicijo in običaje ohranjajo tudi naši rojaki v tujini in sem gotovo sodi tudi spuščanje lučk po rekah na Gregorjevo in pozdrav pomladi. Tudi učenci slovenskega dopolnilnega pouka v Berlinu obujajo ta običaj, pobudnica pa je učiteljica Magdalena Novak, ki v nemški prestolnici poučuje že vrsto let.

Oddajo Slovencem po svetu lahko poslušate na spletni strani 1. programa Radia Slovenija.

Gregorjevo

Gregorjevo. Foto: MarySloA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo